PR Bureau Ik ben op je | Muziek is het levenselixer van deze wereld
16330
post-template-default,single,single-post,postid-16330,single-format-standard,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,footer_responsive_adv,columns-4,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,qode_advanced_footer_responsive_1000,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive

Muziek is het levenselixer van deze wereld

Muziek is het levenselixer van deze wereld

Net een heerlijke sessie muziek toevoegen aan allerlei lijstjes achter de rug. Dit om 2018 uit te gaan luiden en 2019 in te luiden met wat nieuwe geluiden, die er waarschijnlijk eind 2019 weer heel anders uit zien. Gelukkig maar! De encyclopedie in mijn hoofd, die enkel is geïnteresseerd in muziek, film, sport & filosofie ziet er ieder einde van het jaar anders uit.. Dat vind ik een fijne constatering, want dat betekent nog immer dat er veel valt om voor te leven naast de liefde voor mijn omgeving uiteraard. Nee, laat ik die niet vergeten!

Mijn uren luisterend naar muziek & de zorgvuldige afweging die ik maak, welk liedje bij welke lijst hoort is een proces van geduld en aandacht. Het volgende stuk tekst is een manifest dat zuur begint maar hoopvol eindigt. Dat mag jij als lezer trouwens bepalen, zal geen gedachten in je hoofd praten. Wat een arrogantie. Laat deze alinea voor wat die is en ga snel onbevlekt door naar de volgende..

Het liefst maak ik muzieklijstjes met alles. Maar ik bedoel dus echt alles. Velen van ons ( zo ook Spotify ) snappen dit concept niet & hebben graag de Soft Rock niet tussen de Power Ballade & zeker geen Groovy Dance tune daar nog eens doorheen. Nee, we willen het liefst geordend muziek luisteren, althans dat zegt Spotify & de rest. Ook zo tenenkrommend vind ik al die voorgeprogrammeerde  lijsten zoals: ”Have a Great Day” of de lijsten in elk muziek genre gecategoriseerd ( Alsof ik 12 uur achter elkaar naar Indie pop wil luisteren, stelletje mafklappen! Nee & dat is geen Great Day! ). Ok, ik moet toegeven dat ik het zelf erg leuk vind om alles op te snorren & uren te kunnen besteden aan het vinden van 10 luttele liedjes, maar 99% van ons niet & luisteren dan ook vaak naar die eenheidsworsten muziek die Spotify & alle radio stations niet voor niets voorprogrammeren. Natuurlijk, de schoorsteen moet roken lieve mensen.. Het is daarbij kwalijk dat het luisterend vermogen van veel mensen besmeurd is door de grote hoeveelheid ( ik zeg niet alles ) commerciële rotzooi die op elke uithoek van de straat te horen valt. En dan heb ik het niet over het levenslied van de bouwvakker. Laat dit alsjeblieft bestaan en meer ten gehore komen! Het besmeurde luistervermogen verdraagt namelijk geen kwaliteit meer. Dit klinkt volgens velen namelijk gedateerd of niet fijn in de oren.. Deze trieste constatering met daarbij Spotify lijstjes als ”Easy on Sunday”  heeft mij ertoe gebracht om een uithangbord te zijn voor de diversiteit in muziek in mijn directe omgeving, waarbij ik hoop, net als Jezus bij zijn apostelen, dat dit wordt door vertaald door mijn lezers & luisteraars naar andere aangetaste oren die het geluid van Shawn Mendes geprogrammeerd hebben gekregen als HET geluid. Zie Shawn Mendes als fastfood/music lieve mensen. Het kan zoveel lekkerder en mooier met wat meer aandacht. Laat het fastfood/music staan en kies voor echte smaak. Je knapt er ook nog van op! Zo wil ik 2019 graag beginnen & omdat ik weet dat dit niet in 1 jaar gaat lukken wordt dit mijn levenstaak vanaf nu.

”Waarom, vertel ons waarom, O grote hij..” Dat zal ik  vertellen. Muziek is het levenselixer van deze wereld. Het zijn de woorden in boeken, films of van onze gesprekken, alleen dan met een melodie die gelijk extra dimensie geeft, emotie toevoegt aan het al gezegde, ons op het verkeerde been kan zetten en ga zo maar door.. Hoop dat je geniet van de muziek in ons lijstje vol alles ( zie link onderaan de pagina ) wat zijn oorsprong vind in de zomer van 2017. Het begin van mijn relatie met Judith. Judith & ik hebben elkaar via muziek op zo’n leuke manier leren kennen. Iedere dag een paar liedjes toevoegen die ons verhaal van de dag, over onszelf & elkaar vertelde. Hoe leuk kan het zijn om iemand te leren kennen!  het is daarbij de bedoeling dat je de plaatjes soms, niet te vaak, niet om aan te horen vindt.. Alle emoties zijn welkom in de muziek. Halleluja!

Wouter

https://open.spotify.com/user/wolken500/playlist/3pOusfGS86NvDvqzb6CREi?si=ZOapqULLR8W-AXrEZgOytw