PR Bureau Ik ben op je | Kabeljauwhaasjes in het groen
16350
post-template-default,single,single-post,postid-16350,single-format-standard,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,footer_responsive_adv,columns-4,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,qode_advanced_footer_responsive_1000,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive

Kabeljauwhaasjes in het groen

Kabeljauwhaasjes in het groen

Kabeljauwhaasjes in het groen

 Soms zijn er van die gerechten waar je tijdens het maken al heel erg naar uit kijkt, oftewel je bent tijdens het koken je mond al de hele tijd aan het verwennen met allerlei lekkers wat er per ongeluk in gaat ?. Nou, als je het groene, niet zo lekker uitziende prutje straks uit je blender komt en je dat ruikt, dan gaat gelijk je vinger erin om dit groene ‘’goud’’ te proeven. Ik kan je verzekeren dat dit niet 1 keer gebeurt, dus, maak genoeg voor je gerecht en tijdens het koken. Dan kan je vinger ( of lepel natuurlijk ) er meermaals in. Proeven lieve mensen, proeven!

Ik stop er in:

30 minuutjes van je tijd
2 stukjes kabeljauwhaas van 125 a 150 gram
200 gram gewassen spinazie
3 witte boterhammen zonder korstjes ( liefst minimaal een dag oud )
Stukje Parmezaanse kaas
Zakje pijnboompitten
Verse knoflook of knoflook poeder
1 limoen
Zakje gepelde cocktail garnalen
Olijfolie
Bloem
Lekker stevig stokbrood
Bakje verse pesto spread ( kun je vinden bij de tapa’s in het koelvak van je supermarkt )

Ik maak je klaar:

Leg de kabeljauwhaasjes op een snijplank en leg daar een hoopje bloem naast. Rol daarna de kabeljauwhaasjes door de bloem, zodat ze helemaal omringd zijn door de bloem. Kruid daarna af met wat zout en peper.

Pak een blender, keukenmachine of staafmixer.. Je hebt er vast wel 1tje in huis, toch? Pak nu zo’n 50 gram spinazie ( 2 handen vol ) en doe dit in de blender. Kruimel de boterhammen zonder korstjes en doe deze ook in de blender.
Brokkel nu zo’n 50 gram ( neem het niet zo nauw en voeg toe wat je lekker vindt) Parmezaanse kaas in de blender.

Voeg nu ook de pijnboompitten toe en ook 2 fijn geperste knoflooktenen ( of wat knoflookpoeder ) toe in de blender. Pak nu de olijfolie en doe er een paar flinke scheuten bij. Zo gaat de blender er een mooi geheel van maken.

Zet de blender aan en voeg nog olijfolie, peper, zout en wat limoensap ( halve limoen ) toe. De blender maakt van dit alles 1 mooi glad donker groen geheel.

Nu is het moment daar…. Proeven maar van dit groene ‘’goud’’.. En? Genieten of niet? Voeg nog toe aan kruiden wat je lekker vindt en klaar is het mooie dakje van je kabeljauwhaasjes

Doe nu wat vloeibare bakboter in een bakpan en bak de kabeljauwhaasjes elke kant een half minuutje in de pan. Haal ze nu voorzichtig met een spatel uit de pan en doe ze in een ovenschaaltje.

Als je nog groen goud overhebt ? dan verdeel je dit mooi en rijkelijk over de kabeljauwhaasjes ( bovenop de kabelhaasjes verdelen ).

Zet de over op 160 graden aan. Nog niet de kabeljauwhaasjes erin doen, maar alleen even de oven op 160 graden zetten.

Kruid nu de garnalen met wat knoflook, peper, zout en wat paprikapoeder voor een mooie kleur die afsteekt bij al het groen. Voeg wat olijfolie toe over de garnalen om het geheel mooi te mengen

Als de oven warm is mogen de kabeljauwhaasjes hier zo’n 5 minuten in. Ik vind kabeljauwhaasjes glazig het allerlekkerste. Als ze te lang in de oven gaan wordt het droog en dat wil je niet! Haal ze uit de oven en laat nog even rusten in het ovenschaaltje.

Bak nu de garnalen in 1 minuutje gaar in dezelfde pan als waar je kabeljauw in hebt gebakken. Leg ze op een bordje om even te rusten.

Pak nu de overgebleven spinazie en bak deze weer in dezelfde pan aan als de vis en garnalen. Kruid nog af met wat zout en peper.

Opmaken! Verdeel de spinazie gelijk uit de pan op de 2 borden, leg hier voorzichtig de kabeljauwhaasjes op  met hun mooie donkergroene korstje en bestrooi het geheel met de garnaaltjes. Pak nu de overgebleven halve limoen en besprenkel de 2 borden nog met wat sap van de limoen.

Serveren maar! O, leg er lekker wat stokbroodjes bij op tafel met je verse pesto spread..  Oelala!

Wijntip:

Als je een Chardonnay drinker bent, serveer er dan een mooie droge bij. Ik zelf ben meer van de uitgesproken Sauvignon Blanc druiven. Deze zijn meer uitgesproken van smaak en hebben meer zuren. Een Sauvignon uit Nieuw Zeeland geeft nog dat extraatje van passievrucht. Doe die er maar lekker bij!

Ik geef je mee:

Ik serveer vaak wat stukjes brood als garnituur bij vlees en vis gerechten, aangezien aardappels vaak zorgen voor een vol gevoel na het eten. Iets lichter opstaan na een maaltijd is echt heel fijn. Jouw avond hoeft niet meer met uitbuiken te beginnen, maar met een dansje na het eten. Doe is gek!