PR Bureau Ik ben op je | Luxe Eiersalade met Echt Brood
17302
post-template-default,single,single-post,postid-17302,single-format-standard,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,footer_responsive_adv,columns-4,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,qode_advanced_footer_responsive_1000,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive

Luxe Eiersalade met Echt Brood

Luxe Eiersalade met Echt Brood

Ik stop erin:

 • 10 minuutjes van je tijd
 • 5 grote eieren
 • 1 eetlepel Kappertjes of 2 augurken
 • 1 sjalot
 • Halve tube Zaanse mayonaise
 • 1 halve limoen
 • 2 theelepels mosterd
 • Kerrie poeder
 • Cayennepeper
 • Peterselie
 • Basilicum
 • Scheutje Madeira ( kruidenwijn, te vinden bij de smaakmakers in de supermarkt )

 

Ik maak je klaar:

 • Doe de eieren in een pannetje en zet ze net niet helemaal onder water. Zet het vuur aan & als het water kookt dan laat je de eieren nog 5 minuten in de pan en giet ze daarna af met koud water en laat ze nog even staan in de pan, zodat de eieren goed afkoelen.
 • Snipper het sjalotje en doe deze in een ruime kom, voeg hier de een eetlepel kappertjes aan toe of/en snipper de 2 augurken fijn en doe deze ook in de ruime kom. Snipper nu ook een klein bosje de peterselie fijn ( niet de stronken ) en voeg dit toe in de kom. Je mag ook gedroogde peterselie toevoegen. Is bij de kruiden te vinden bij je supermarkt
 • Knijp nu een halve tube Zaanse mayonaise in de ruime kom en voeg het sap van een halve limoen toe. Voeg ook een snuf cayennepeper en een wat ruimere snuf kerriepoeder. & het Scheutje Madeira niet vergeten voor het lekkere extraatje in de smaak
 • De gekoelde eieren even pellen uiteraard en als ze er mooi wit uitzien, hup hup in de ruime kom ermee!
 • Nu alles in de kom zit pak je een grote vork en prak je de eieren fijn door de saus, kruiden, en al het andere lekkers..
 • Na verloop van tijd ontstaat jouw heerlijk zelfgemaakte eiersalade, waarmee je mag pronken bij je lief ( zie foto ?), kinderen, vrienden, of wie je dan ook lief vindt. Ze gaan je daarna belonen met een gulzige lach vol genot.
 • Serveer met wat Basilicum blaadjes & dan is het helemaal af!

 

Wijntip:

 • Hier kan best een lekker wit wijntje bij, maarrrr ik raad voor deze keer een heerlijk glas ijskoude melk aan als tip. Potverdriejandubbeltjes, ook lekker hee

 

Ik geef je mee:

 • Onder deze rijkgevulde eiersalade die met veel liefde is gemaakt hoort ECHT brood! Woon je in Breda? Ga eens naar Kamu in de Boschstraat en bestel een Echt brood bij Joris. Met Franse zuurdesem. Oh La La!