PR Bureau Ik ben op je | Relativerend, verlichtend & zaligmakend
17305
post-template-default,single,single-post,postid-17305,single-format-standard,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,footer_responsive_adv,columns-4,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,qode_advanced_footer_responsive_1000,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive

Relativerend, verlichtend & zaligmakend

Relativerend, verlichtend & zaligmakend

 

Uit eigen ervaring moet ik zeggen dat relativering van je eigen ik / ego een zege is voor het leven. De wereld draait ook verder zonder jou en zeer waarschijnlijk ga je geen hele grote impact hebben op ons menselijk bestaan. Als je zorgt dat je in jouw kleine kring van invloed met aandacht leeft en de mensen liefhebt waarbij je dat het liefste doet en ze verteld en laat zien dat je van ze houdt, dan zal je overige leven van werk, sport, interesses, etc. met zoveel meer plezier doen. Dat is volgens mij zaligmakend. Is het leven maakbaar? Zeker wel in zekere zin volgens mij. Maak het zaligmakend en zet je prioriteiten op de goede volgorde!

Lees / kijk tips voor een zaligmakender leven:

 • Paul Smit, Verlichting voor luie mensen
 • René Gude, Bijvoorbeeld: Sterven is doodeenvoudig of Stand up filosoof.
 • Dirk de Wachter, Zijn publicaties maar zeker podcasts en youtube filmpjes
 • Monty Python of Jiskefet voor wat meer absurdisme in je leven en relativering van al het serieuze en je eigen ego
 • Een fijne roman ipv een zelfhulpboek! Dat verrijkt de geest pas echt
 • Lees zo nu en dan een kinderboek. Deze zijn ook voor jou geschreven. Roald Dahl kan ik altijd aanbevelen!

 

Het bedrijf: ‘’Ik ben op je’’ is vanuit leven met aandacht & liefde voorop in de polonaise van het leven ontstaan. De kernwaarden die achter aandacht en liefde aanlopen zijn ook zeker van belang en creëren vaak een stuk zekerheid die veel mensen zoeken in het leven. Na het lezen / kijken van de tips die ik je net gaf, ofwel dit stukje tekst en de ‘’ik ben op je filosofie’’ daag ik je uit om de zekerheden wat meer los te laten en te kiezen wat niet voor de hand ligt, maar je o zo graag zou willen doen.

Inspiratievoorbeelden:

 • School jezelf om tot verpleegkundige en maak die impact die je zo graag wilt
 • Ga dat muziekinstrument bespelen wat je altijd al had willen doen
 • verkoop je dure te grote huis en ga kleiner wonen, zodat je met je geld momenten kan kopen ipv stenen.
 • Stop met je baan die meer kopzorgen kost dan iets oplevert en ga iets doen wat bij je past. Laat een vaststelling door je huidige werkgever maken en zorg dat je met je nieuwe vrije tijd iets vindt waar je helemaal voor kan gaan!
 • Je kinderen passen zich aan, aan jou leven. Niet andersom. Zorg voor de nodige tijd met je lief ofwel lieve mensen om je heen.
 • Leef zoals het bedoeld is. Leef jou leven, niet dat van een ander om de hoek of een ouder die het allemaal anders doet. Durf nee te zeggen! Het werkt bevrijden.

 

De boodschap is: Durf te leven en te voelen. Van de hoogste geluksmomenten tot de diepste gevoelens van misère. Pas dan kun je de allesomvattende levensvragen enig zins beantwoorden en kun je met recht zeggen dat je geleefd hebt. Mocht je dit nu allemaal te lastig vinden ofwel ontbeer je de durf om te veranderen dan kan ik nog het geloof aanraden voor wat verlichting in ons rare bestaan. Want dat vind ik het, iedere dag opnieuw. Raar!

Wouter

Interessant stukje? Wellicht is dit ook iets voor jou:

Totaalprogramma: Vrijheid & Voldoening in Geest & Gedrag