PR Bureau Ik ben op je | Ovengroentjes met zalm en beurre blanc
17408
post-template-default,single,single-post,postid-17408,single-format-standard,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,footer_responsive_adv,columns-4,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,qode_advanced_footer_responsive_1000,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive

Ovengroentjes met zalm en beurre blanc

Ovengroentjes met zalm en beurre blanc

Ik stop erin:

 • 20 minuutjes van je tijd
 • halve winterpeen
 • broccoliroosjes ( van een halve broccoli )
 • 1 rode ui
 • Half zakje sugar snaps
 • Klein zakje mini krieltjes
 • Half bakje kastanje champignons
 • 2 keer 150 gram zalmfilet met huid
 • 1 limoen
 • Vol glas witte wijn
 • 150 gram roomboter
 • Half pakje kookroom
 • Tijm
 • Rozemarijn
 • Viskruiden
 • Half visbouillon blokje
 • Olijfolie
 • Bakpapier

 

Ik maak je klaar:

 • Dit fantastisch simpele gerecht is 1 van mijn favorietjes en daarom zijn ovengroenten vandaag omgetoverd in ovengroentjes.. Dat klinkt toch veel leuker lieve mensen.. Zet de oven maar alvast op 180 graden.

 

 • Niet getreuzeld, daar gaan we. Pak de Winterpeen, broccoli, rode ui & kastanje champignons. Snijdt deze nu in grove stukken voor op de ovenplaat. Je kan uiteraard ook andere groentjes gebruiken voor dit gerecht. Ik vind deze het lekkerst voor nu.

 

 • Verdeel de grof gesneden groentjes op een ovenplaat met een bakpapiertje eronder. Voeg de minikrieltjes en de sugar snaps nog toe en verdeel de groentjes nu mooi over de gehele plaat.

 

 • Pak de olijfolie en giet rijkelijk flinke scheuten over de groentjes. Strooi daarna een mooie hoeveelheid tijm en rozemarijn over de groentjes en haal je handen nu door het geheel en zorg dat de olie en kruiden mooi verdeeld zijn over alle groentjes. Strooi als laatste nog wat zout over het geheel.

 

 • Hup de ovenschaal mag voor 15 minuutjes in een voorverwarmde oven van 180 graden. Houd de schaal wel in de gaten en schud de groentjes na 8 minuutjes nog even om.

 

 • Leg de mooie zalmfilets klaar op een keukenplank en bestrooi deze met viskruiden.

 

 • Pak een sauspan en zet deze op laag vuur, voeg hier de witte wijn aan toe en daarna de kookroom. Doe dan het halve visbouillon blokje erbij en roer met een garde goed door het pannetje. Pak nu de roomboter en doe deze in stukjes bij de saus en blijf goed roeren op laag vuur. Voeg nog wat tijm toe en het sap van een halve limoen. Stop even je vinger in de pan om te proeven.. Oelala, lekker hè…

 

 • Als de saus klaar is, dan doe je het vuur even uit.

 

 • Pak nu een bakpan en zet deze op het vuur met een flinke klont boter ( mag ook vloeibare boter zijn ) erin. Als deze mooi bruin is dan voeg je de zalmfilets toe met de huid naar beneden. Even goed laten bakken ( 3 – 4 minuutjes ) op hoog vuur voor een mooi korstje. Draai de zalm nu om en bak nog voor 2 minuten verder aan de andere kant. Bak ook de zijkantjes heel even bruin.

 

 • Haal de zalmfilets uit de pan met een spatel en leg ze even te rusten op de keukenplank met zilverfolie erover ( niet helemaal afsluiten ).

 

 • Zet de saus pan weer op laag vuur en roer even met de garde erdoorheen.

 

 • Pak 2 diepe borden en haal de ovengroentjes uit de oven.

 

 • Maak een mooie plas beurre blanc in de 2 diepe borden en leg daar de ovengroentjes in. Leg nu de zalmfilets op de mooie groentjes en sprenkel nog wat sap van de halve overgebleven limoen over het geheel.. Dat ziet er fantastico uit of niet chef?


Wijntip:

 • Jawel hoor het kan weer, bijna lente toch? Provence Rosé zou ik erbij adviseren. Van die strak droge met een heel licht roze kleurtje. Lekkerrr!

 

Ik geef je mee:

 • Poeh hee, veel woorden voor een recept van 20 minuutjes. Het kan, echt waar, maar 25 of 30 minuutjes is ook geen schande. Zetumop met al dat lekkers!