PR Bureau Ik ben op je | Penne, Gormas, Prei & Kogelbiefstuk
17493
post-template-default,single,single-post,postid-17493,single-format-standard,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,footer_responsive_adv,columns-4,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,qode_advanced_footer_responsive_1000,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive

Penne, Gormas, Prei & Kogelbiefstuk

Penne, Gormas, Prei & Kogelbiefstuk

Ik stop erin:

 • 30 minuutjes van je tijd
 • 250 gram Penne rigate
 • 250 gram gormas (gorgonzola en mascarpone samen) Te vinden bij de verse kazen in de supermarkt of bij de kaasboer natuurlijk!
 • 2 dunne preien
 • Half flesje/pakje kookroom
 • 250 gram kogelbiefstuk (op kamertemperatuur )
 • Half bakje kastanje champignons
 • Flinke scheut witte wijn
 • Italiaanse kruiden
 • Dragon
 • Halve limoen
 • Olijfolie ( bak en extra vergine )
 • Lekker stevig brood om te dippen in jouw goddelijke saus

 

Ik maak je klaar:

 • Zet een grote kookpan driekwart gevuld met water op het vuur en voeg hier een eetlepel zout aan toe. Doe de deksel op de pan, zodat deze sneller kookt en je niet te veel vocht verliest

 

 • Pak de 2 dunne preien en haal de buitenste laag er van af. Snijdt nu het kontje van de preien eraf en snijdt de preien in de lengte doormidden. Was de preien even goed van binnen en zorg dat er geen zand achter blijft. Maak nu mooie dunne halve prei ringen van de 4 helften.

 

 • Veeg het zand van de kastanje champignons en snijd deze in dunne reepjes

 

 • Als het water kookt ( dat merk je vanzelf aan de deksel ?) zet het vuur dan laag en voeg de Penne toe en kook deze altijd 1 minuut korter dan op de verpakking staat. Beetgaar is echt lekkerder dan zompige pasta niet meer uit elkaar wil. Roer om de minuut even door de pan met penne en over de bodem van de pan, zodat de Penne mooi afzonderlijk blijven zwemmen.

 

 • Pak een ruime bakpan en doe er een flinke scheut bak (olijf) olie in. Als deze heet is voeg je de prei ringen en kastanje champignons toe. Fruit deze even lekker aan en blus daarna af met een flinke scheut witte wijn ( droog ). Dit mag een beetje op gevoel. Een vol wijnglas is voldoende. Voeg daarna de kookroom toe en zet het vuur helemaal laag.

 

 • Pak het bakje gormas en snijdt deze in kleine blokjes en voeg deze gelijkmatig toe in de bakpan en roer met een houten spatel het geheel mooi glad. Voeg als laatste Italiaanse kruiden ( een mix of enkel wat Oregano kan ook ) de dragon en het sap van een halve limoen toe. Blijf het geheel mooi doorroeren met de houten spatel en zorg dat de saus niet gaat koken, anders verdampen al je mooie smaken, zo zonde! Even het vuur uitzetten als het 1 mooi geheel is.

 

 • Giet de Penne af als deze klaar met zijn met koken in een vergiet. Doe ze daarna weer snel terug in de warme pan ( niet meer op het vuur uiteraard ) met een flinke scheut extra vergine olijfolie. Doe de deksel weer op de pan en schud de Penne lekker door elkaar door de pan, zodat de Penne niet aan elkaar blijven kleven.

 

 • Pak nu een nieuwe bakpan en doe er wat bakolie en liefst een klontje roomboter in. Zet deze op het vuur en als deze mooi bruin is bak je de mooie kogelbiefstuk aan beide kanten 1 tot 1,5 minuut aan ( is de biefstuk iets dikker, dan iets langer op het vuur dan 1 minuut ). Bestrooi in de pan nog met wat peper en zout. Haal de biefstuk uit de pan en leg ze op een snijplank onder een aluminium folie te rusten. Let op! Niet het aluminium folie helemaal sluiten om de biefstuk maar een opening laten, anders garen ze door en dat willen we niet.

 

 • Zet de saus weer op het vuur en roer even goed om. Voeg nu de Penne toe aan de saus en zorg dat alle Penne zwemmen en ondergedompeld zijn in jouw goddelijke romige saus vol smaak.

 

 • Pak 2 diepe borden en drapeer hier jouw Penne met saus mooi in. Haal het aluminium folie van de biefstuk af en snijdt deze nu in mooie dunne plakjes ( tegen de draad in ). Leg deze plakjes bovenop het geheel en serveer met wat lekker brood!

 

 • bon appetito!!

 

Wijntip:


Ik geef je mee:

 • Zet je borden even 5 minuutjes in een warme oven voordat gaat dresseren. Kun je in alle rust genieten van al dat lekkers en heb je geen stress als iemand net wat later aan tafel schuift. Jouw mooie maaltijd blijft fijn langer warm