PR Bureau Ik ben op je | Platen Podium Ik ben op je
17480
post-template-default,single,single-post,postid-17480,single-format-standard,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,footer_responsive_adv,columns-4,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,qode_advanced_footer_responsive_1000,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive

Platen Podium Ik ben op je

Platen Podium Ik ben op je

Even terug in de tijd… In mijn herinnering was het Jeroen van Inkel ( idee komt van Erik de Zwart ) die mij liet kennis maken met de plaat en zijn verhaal.
Een mooi ingeleid verhaal bij een plaat zonder dat je van te voren wist om welke plaat het ging. Zo kon je nog fijn raden welk moois je na het verhaal mocht gaan luisteren.

Om dit mooie muziek item op de radio te eren wil ik dit graag weer oppakken, alleen dan net even wat anders. Dank voor de inspiratie Jeroen van Inkel en natuurlijk Erik de Zwart!
Ik ga dingen bespreken over muziek die wellicht heel herkenbaar zijn en ook jou gedurende je leven bijblijven en ook jij een herinnering aan hebt.  Een podium voor muziek en zijn mooie verhalen erachter. Als oud dj is dit een passie die in mij voort leeft en graag jou in meeneem om ook jou herinneringen af te stoffen bij al het moois wat jou ten gehore is gebracht in je leven.
Iedere zondag een blog over muzikale herinneringen die opnieuw tot leven worden gebracht. Platen Podium Ik ben op je neemt je mee!

Vandaag wil ik het hebben over platen van wie je altijd dacht dat deze van een andere artiest waren.. Zo hoorde ik deze week weer ”Dream On” van Aerosmith op de radio. Dit liedje stamt alweer uit 1973! We hebben het vaak over de Rolling Stones die al zo lang rocken, nou Aerosmith doet dit ook al 50 jaar! Poeh hee.. Maar goed ”Dream On” dus. Ik ken Aerosmith vooral uit de jaren 90 van liedjes als Crying, Amazing en Pink. De stem van zanger Steven Tyler klinkt op deze liedjes zo anders dan op ”Dream On” dat ik nooit de verbinding met Aerosmith had gelegd. Niet dat ik wist van wie het wel zou kunnen zijn, maar toch niet van Aerosmith.  Zo moest ik gelijk aan 3 andere liedjes denken waar ik altijd van dacht dat deze van een andere artiest/band waren. Zo heb ik vele jaren gedacht dat ”Your Love”, niet van The Outfield was maar van Sting en ”Brown Eyed Girl” niet van Van Morrisson maar van de Rolling Stones / Mick Jagger was. Ook had ik nooit kunnen dromen dat ”How you gonna see mee now” uit dezelfde strot kwam van de zanger die ook ”Poison” zong.. Alice Cooper dus. Van die dingen die niet kloppen met wat je hoort, maar echt waar blijken te zijn. Dat vind ik nu zo magisch aan muziek. Jij hebt vast ook wel zo’n plaatje wat niet klopt bij de artiest die je voor ogen hebt en ik vind het dan weer extra leuk dat je nu hierover nadenkt en je eigen herinnering bij hebt. Enjoy!

Wouter

  • Omdat enkel woorden niet de lading dekken bij een blog over muziek vind je hieronder de liedjes uit deze blog in een Spotify lijstje.
    Platen Podium Ik ben op je is bij deze officieel geopend!