PR Bureau Ik ben op je | Noedels Black Pepper
17542
post-template-default,single,single-post,postid-17542,single-format-standard,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,footer_responsive_adv,columns-4,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,qode_advanced_footer_responsive_1000,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive

Noedels Black Pepper

Noedels Black Pepper

Noedels met Black Pepper saus, gewokte Groene Groentjes & Biefstukpuntjes

Wokken met al die fantastische sterke Aziatische smaken in zoveel combinaties klaar te maken… Ik deel vandaag mijn favorietje met jullie. Kun jij eraan toevoegen wat jezelf zo lekker vindt in de Aziatische keuken. Vergeet niet: Deze recepten zijn inspiratie voor jouw eigen gerecht, althans zo zie ik voor me dat jouw presentatie van het gerecht weer net even anders is & jouw eigen verrassing ingrediënt op jouw borden beland. Ben best wel benieuwd wat dit bij jou is geworden..

Ik stop erin

 

 • 20 minuutjes van je tijd
 • 250 gram biefstuk ( pak de gerijpte biefstuk bij de supermarkt. Deze is veel malser )
 • 150 gram peultjes
 • 10 groene asperges
 • 3 bosuien
 • 1 sjalot
 • 2 tomaten
 • 200 / 250 gram noedels
 • Half glas rode wijn
 • Oestersaus
 • Black Peper saus ( kun je kopen bij iedere Toko )
 • 1 limoen
 • Kerrie poeder
 • Casave kroepoek ( Koop je lekkerder bij een Toko
 • Sambal Goreng Kentang Manis Pedis ( die leuke kleine frietjes op de afbeelding ) Kun je kopen bij iedere Toko

 

 

Ik maak je klaar

 

Allereerst een grote pan met water op het vuur zetten en een snuf zout hieraan toevoegen. Doe de deksel op de pan zodat deze sneller aan de kook raakt.

 

Haal de biefstuk uit de verpakking en leg deze op een snijplank op het keukenblad, zo kan deze even op temperatuur komen.

 

Groentjes snijden geblazen!

 

Pak de peulen en snijdt de puntjes er van af aan de zijkanten, pak nu de groene asperges ( mogen ook die kleine asperge tips zijn ) en breek de onderkant af. De asperge breekt precies waar hij moet breken. Snijdt de asperges daarna in 3 stukken per asperge ( even groot als de peulen ). Snijdt de bosui in kleine ringen en ook de sjalot mag in halve ringen gesneden worden. Nu nog even het vruchtvlees uit de tomaten snijden en daarna in mooie julienne reepjes snijden. Het vruchtvlees is een lekker tussendoortje om even op te snoepen.

 

Zo! Het echte werk zit er al weer op!

 

Als het water kookt dan mogen de noedels in de grote pan. De noedels die ik gebruik zijn Samasaya Noedels van extra goede kwaliteit. Deze hebben een heerlijk mondgevoel! Deze moeten zo’n 10 minuutjes koken. Roer af en toe door de noedels in de pan.

 

Pak een wokpan en voeg een scheut olie toe in de pan. Daarna mogen alle groentjes ( behalve de tomaat ) in de wokpan als de pan goed heet is. Fruit de groentjes mooi aan in de pan, zodat ze mooi glazig eruit zien.

 

Blus de groentjes nu af met het halve glas rode wijn en voeg daarna flinke scheuten Black Pepper saus en Oestersaus toe aan het geheel ( dit doe ik altijd gelijkmatig aan elkaar. Houd je van goed heet? Voeg dan meet Black Pepper saus toe. De groentjes zijn nu ondergedompeld in de saus en mogen even fijn sudderen.

 

Voeg naar smaak wat limoen sap toe en wat kerrie poeder aan de saus.

 

Als de noedels klaar zijn giet je deze af in een vergiet en besprenkel het geheel met olie en kerrie poeder. Hef even goed om in het vergiet en doe de noedels dan nog even terug in de warme pan. Zo kun je lekker warm serveren zo meteen!

 

Pak een bakpannetje en doe er wat bakboter in. Bak daarna als de boter warm is de biefstuk aan voor 1,5 minuut aan iedere kant en haal deze uit de pan.

 

Laat de biefstuk daarna nog 3 minuutjes te rusten op een snijplank

 

Voeg de gesneden tomaatjes toe aan de saus en roer nog eenmaal goed om.

 

Snijdt nu de biefsuk in puntjes / reepjes en voeg als laatste toe aan de saus.

 

Verdeel nu de noedels op 2 grote borden en giet rijkelijk de saus met groentjes en biefstuk in het midden van de noedels.

 

Zet als laatste een bakje cassave kroepoek op tafel en strooi wat van die heerlijke Sambal Goreng Kentang Manis Pedis ( oftewel kleine frietjes ) over de noedels.

 

Jouw Aziatische maaltijd is helemaal klaar! Serveren maar!

 

Wijntip:

Een fruitige frisse rode wijn is mijn advies.. Vonden wij in ieder geval heerlijk bij dit gerecht. Een paar voorbeelden: https://www.dewijngoeroe.nl/rode-wijn/fruitige-rode-wijn/

 

Ik geef je mee:

Ga lekker shoppen in de Toko in plaats van de supermarkt voor Aziatische producten en gerechten. Het doet ontzettend veel goed aan de smaak en beleving op je bord!